Zomaar zingen op Curacao deel 1

Jaren geleden  was P, een vriend van mijn vriend L die op Curacao woont , weer eens in K en zei: Ik ken Josephine Sweers , een wat oudere dame uit Sittard , die al jaren op Curacao woont en daar cursussen Frans geeft via de Alliance Francaise maar ook klassieke  concerten organiseert. Mischien wel iets voor Corinne?  Nou, heel graag zelfs , wie wil nu niet naar dat prachtige eiland en daar zingen dus werd het geregeld. Josephine werd gecontacteerd en yippie ik mocht komen om twee recitals te geven in het Avila Beach Hotel ( onze Beatrix heeft er een appartement ) en ook schoolconcerten geven . De vlucht werd betaald ( ook voor vriend L) er was zelfs gage  en we zouden na veel gesoebat dan ook twee dagen  resideren in het Avila Beach hotel maar daarna oprotten naar een andere, goedkopere  locatie.

Josephine had het allemaal perfect geregeld en zou ons na de lange vlucht ook ophalen van het vliegveld . Dat begon al goed maar niet heus. Josephine bleek een ongelofelijk warhoofd te zijn en wist niet meer waar ze haar auto nu geparkeerd had. En dan loop je rond met je koffers en een jetlag van hier tot Curacao om die auto te zoeken op de parkeerplaats. L zei: Wat voor merk is het en welke kleur ? Nou, dat wist Josephine niet . Wat ze wel wist was dat er flink wat deuken in zaten en de auto mischien wel  wit was van kleur. Dat was in ieder geval al iets. L vroeg : Heeft die auto van u ook automatische vergrendeling? Dan kan ik mischien op het knopje van  de sleutel duwen en dan kun je aan de oplichtende lampen zien waar hij staat . En halleluja , we hadden geluk en waren vlakbij het vehikel , beep beep zei een BLAUWE Seat Ibiza . Onze koffers konden niet in de port bagage want Josephine was vergeten de Franse cursusboekjes eruit te halen. Naja, dan maar op de achterbank waar ik op een van de koffers zat. L mocht voorin en stond doodsangsten uit want Josephine draaide zich telkens om , en dat minutenlang , om met mij te kletsen, waardoor we bijna in een greppel langs de , al niet zo geweldige weg, belandden. Na een half uur werd er gestopt midden in Willemstad ( het was negen uur des ochtends ) en de schattige en lieve maar enorm, chaotische Josephine  zei: Zoooo, we zijn er. Oooh? Wij zagen geen Avila Beach Hotel. Weet u dat wel zeker mevrouw Sweers meende vriend L nog.?. Jahaaaaaa jongen , we gaan eerst even naar het radiostation van Curacao waar Corinne een interview gaat geven en dat komt live op de radio , leuk he? Had ik dat niet gezegd dan? Nou,geweldig met je jetlagkop meteen ouwehoeren over jezelf en de concerten , wie wil dat niet ? ik wist van niks maar het was leuk en ik palaberde erop los.

Daarna dan toch door naar het Avila Beach waar P al op ons wachtte in de lobby  . Josephine nam afscheid en zei: Ik zie jullie morgenvroeg weer , dan kom ik met de pianist Carlos uit Venezuela die Corinne gaat begeleiden ( gelukkig had ik mijn muziek al opgestuurd naar Carlos) . En we gaan dan samen gezellig s’avonds eten bij een goede vriendin van mij  uit Belgie die de boel sponsort . So far so good!

De avond bij de Belgische vriendin was niet om doorheen te komen zo saai. Gelukkig had ze wel drie pitbulls die de villa met hek en tralies voor de ramen beveiligden. Niet aan de honden komen , meende ze nog, het zijn killers , terwijl ze het hek open maakte . Nou, ik hing er gelijk met de jatten aan en ze waren superlief en gingen zelfs op de rug liggen om gekroeld te worden. Ongelofelijk .. vond de Belgische … dat doen ze normaal nooit! Ik voelde me dan ook gelijk thuis. De volgende dag dan het eerste concert met een korte repetitie met Carlos vooraf . Het liep gesmeerd en man wat een geweldig concert met een ontzettend dankbaar publiek van overwegend Nederlandse Alliance Francaise vrienden en vriendinnen van Josephine. De zoon van Josephine was er ook en zei: Dudes , wanneer al dat zingen gedaan is dan laat ik jullie het echte Curacao zien en wel het nachtleven met Fransje mijn beste vriend. Fransje komt uit een geslacht van walgelijke Hollandse slavendrijvers die hier plantages hadden maar Fransje is ook kunstenaar en schildert geweldige muurschilderingen in de nachtclubs hier . Een hoog Disneygehalte waarbij de clubmaffia het artistieke nauwlettend in de gaten houdt met een wapen in de aanslag. He Fransje ? Fransje , die er ook was knikte van ja en mummelde : Och,  het betaalt best goed en ik ben niet trots op mijn familie . Gelukkig zijn ze allemaal al lang dood .

Maar eerst ging het dan naar de Campo Alegre , het grootste bordeel ever, met vriend P. Vriend L vroeg: Hoe komen wij daar dan binnen met een vrouw ? Die vrouw was ik dus. Geen probleem .. zei P . Ik ken de manager en ik ben er kind aan huis dus dat komt wel goed en oh ja , ik heb gewoon gezegd dat jij als journalist een positief stukje gaat schrijven over de Campo Alegre. Nou, we werden aan de poorten van het kamp waar elke dame een soort van huisje heeft met open armen verwelkomd. Nou ja, een open arm dan want de andere hand van de manager en zijn kompanen rustte op het duidelijk zichtbare wapen in de broeksband. We werden rond geleid en L kreeg een vodje in de handen geduwd met propagandateksten. Vooral dit ook even melden … was de boodschap!

De Campo Alegre, er zitten daar dames uit Colombia en de Dominicaanse republiek. En ik moet eerlijk zeggen , het ontbreekt ze aan niets en ze zijn hun eigen baas , maar ja , wel met die bewakingsapen . het meest absurde was edoch de computerruimte waarvan de manager zei : Hier kunnen de dames contact houden met hun familie. P fluisterde :Let ff op en kijk , geen enkele van die computers  doet het. Daarna ging het naar de ruimtes waar dan spelletjes gespeeld worden zoals schaken en …. alweer disco . In de Disco kwam er een hele mooie dame naar mij toe en zei: Ik vind jou heel mooi, ga je met me mee? Vriend L en P scoorden daar niet en ik vroeg: Waarom met mij? De dame meende : I hate men and they are horrible . Horen jullie  het ? Riep ik tegen L en P.

Curacao . It’s a womans world , maar niet heus !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s