Ondertussen in de tuin …..

Er is een geweldig toneelstuk waarin je voor de pauze ziet wat er in huis gebeurt met de hoofdrolspelers  en erna wat er zich allemaal afspeelt in de tuin nadat ze naar buiten gelopen zijn .  Ivo van Hove heeft het ooit geweldig geregisseerd trouwens .

Nu hebben mijn trouwe lezers al weet van hoe het mij tijdens de eerste twee dagen  verging op Kreta samen met Giorgos ( laten we dat even het huis noemen). Maar hoe stonden de zaakjes ervoor in de tuin van het thuisfront K  ? Niet zo best. Ik was namelijk eigenlijk nog gewoon met vriend L samen en we woonden dan ook beneden in het huis van zijn ouders te K. Nu was de relatie tot zulks dramatisch dieptepunt gezonken dat we elkaar s’nachts in bed het liefst met een honkbalknuppel de hersens in wilden timmeren omdat L  snurkte en ik ademde . Ik neem aan dat veel mensen dit wel herkennen ? Nee? Ok , dan behoort u tot al die mensen die ook op facebook posten  dat hun partners zo ongelofelijk fantastisch zijn en om de minuut een romantische foto plaatsen  als bewijs. Good for you!  Terwijl er ook gewoon dagen zijn dat je een Albanees wil inhuren om voor een luttel bedrag van 300 euro voor altijd van je , in mijn geval ,vent af te zijn. Maar dat deed ik dus niet. Ik wachtte mijn kans af als een kaaiman in een moeras. En die kans kwam toen L voor twee weken met zijn pa naar de USA vloog om daar op een luxe zeilboot te gaan  rondvaren en er een verslag over te schrijven voor een glossy magazine. Hij was immers journalist.

Twee obstakels waren dus uit de weg  maar hoe nu de grootste hindernis te nemen? De ma van L die mij altijd nauwlettend in de gaten hield waar ze overigens volledig gelijk in had. Ik was immers niet te vertrouwen. En dan was er nog onze boxerhond Charlie. Mijn hersenen kraakten twee dagen lang en toen was ik eruit, stormde naarboven en zei tegen mijn schoonma : Moet je eens goed luisteren , er is iets fantastisch gebeurd , ik moet invallen voor de rol van Carmen in de opera van  Nancy ( ik had natuurlijk wel ff gechecked of die opera daar  ook daadwerkelijk op dat moment gespeeld werd). Morgen rijd ik ernaartoe en wil jij zo lief zijn om dan  Charlie te verzorgen? Zij haalde haar schouders op en zei: Dat doe ik sowieso al , die hond eet hier elke dag en hij kan op de bank slapen samen met onze hond Max , dus geen probleem. Meer zei ze niet, geen … oooh wat leuk voor je . Zij voelde de bui al hangen.

De volgende ochtend reed ik dan ook in de stromende regen richting Brussels airport en … met kloppend hart van de opgekropte zenuwen want ik was zelf ook helemaal niet zo trots op deze aktie  en voelde me belabberd maar … ik moest gewoon erachter komen of de Griekse Giorgos de juiste man was. Pas in het vliegtuig had ik een relaxmoment toen de stewardess tijdens de middagvlucht van Athene naar Xania met de alcoholische trolley langskwam en ik een wijntje dronk.

De aankomst op Kreta is bekend dus we springen even naar mijn terugkomst in de tuin van K. Nee, wacht… eerst dit nog. Mijn schoonma was erg slecht in tellen en belde mij dan ook boos op terwijl ik nog dromend over een nieuw leven op Kreta  op het vliegveld van Athene zat om alweer terug te vliegen met de woorden : Waar ben jij godverdomme? Je had gezegd drie  dagen maar het zijn er nu al vier en ik zit hier met die keuter ( K’s woord voor hond ) van jou opgescheept.Ik stamelde: Ik zit in de auto terug hoor,ik had echt gezegd vier dagen en  over een uur of vier  ben ik er weer. En dan slaat het noodlot toe en wordt er keihard omgeroepen dat het vliegtuig naar Brussel ready is voor de piepels om te gaan boarden. Schoonma was dan wel slecht in tellen maar de oren deden het nog prima en ze toeterde : Jij bent helemaal niet in de auto maar op een vliegveld. Wanneer je terug komt dan zwaait er wat. Ik geloofde die bullshit van dat invallen sowieso al niet. Daar overheen ook nog een telefoontje van mijn pa met de woorden : Mijn god Corinne , wat is er allemaal loos ? Waar ben je ? Wij zijn al gebeld door de ma van L . Ik kalmeerde pa Harry en zei: Ik leg het allemaal uit wanneer ik weer terug ben ok? Het uitleggen ging overigens van een leien dakje . Toen L eindelijk weer thuis kwam vielen de boardingkaarten uit mijn paspoort ( L wilde kijken of daar nieuwe stempels  in stonden) en het was duidelijk waar ik nu precies geweest was. Dat betekende twee dagen later oprotten vanuit K en terug naar mijn hutje in M want ik was vastbesloten om op Kreta te gaan wonen met mijn grote , nieuwe liefde  Giorgos . En dan dus naar the headquarters van pa en ma met een pakje boter op de kop. Pa vond na het hele verhaal: Waarom een Griek zover weg??? Wij hebben hier toch ook Grieken? Ma zei: L is een lieve en leuke jongen maar geen match met Corinne, dat heb ik altijd al gezegd, hij raakte haar ook nooit aan. Mischien is die jongen gewoon wel homo, dat is toch ook prima?  Pa zei : Ach mens, jij altijd met je homo’s , wat een onzin. Waar ik me druk over maak is het volgende …. wat voor geloof hebben die mensen ? Het zijn toch geen moslims he ?

De ouders van L zeiden helemaal niks en er is nog een derde deel van het toneelstuk waar ik het al eerder over had. Het deel waar alle knopen ontknoopt worden en alles goed komt. Ook in het echte leven voor L die nu alweer jaren samen is met een hartstikke ,leuke , nieuwe vriendin en happily ever after wonen ze samen in M .

Life is a stage and we all play our part.

2 gedachten over “Ondertussen in de tuin …..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s