De allereerste keer Giorgos + Korina

Na een jaar chatten en ook zo af en toe videocammen met die leuke Griek Giorgos op Kreta, werd het dan toch de hoogste tijd om elkaar ook eens in levende lijve te ontmoeten. En dan boek je een vliegticket en voor drie nachten een leuk hotelletje in Chania. Je hebt geen idee wat je te wachten staat, dat kan ook vies tegenvallen natuurlijk . Mischien is die Giorgos wel helemaal niet zo geweldig en is Chania net zoiets als het spuuglelijke Italiaanse Livorno. U begrijpt al dat Korina ( toen nog Corinne) haar research niet echt goed had gedaan. Wel oeverloos ouwehoeren met die Giorgos maar niet kijken op internet hoe dat Chania en ook Kreta er nu uitzien. Gelukkig wel de vlucht geboekt naar het juiste vliegveld want er zijn mensen die naar Chania op vakantie gaan en dan op Heraklion vliegen. Het is immers maar een eilandje  en daar ligt de ene stad op  vier olijfbomen  afstand  van de volgende  . Nee dus, tussen beide steden is het 145 kilometer rijden over een slingerende kustweg die ze hier autoweg durven te noemen. En dan heb je nog  ongeveer maar de helft van het eiland Kreta doorkruist .

En dan kom je aan op het Chaniotische  vliegveldje Daskalogiannis , ook nog s’avonds om het extra spannend te maken. Giorgos zou mij afhalen en naar het hotel brengen  . Op van de zenuwen trolley je dan in je tijgerprint mantelpakje met hoog gehakte laarzen ( first impressions are important ) de aankomsthal in.  En daar staan dan  twintig Giorgossen , althans zo lijkt het, die je aanstaren . Een van die mannen stond met zijn rug naar me toe en ik dacht … Jaaaa dat is um, tot het moment waarop hij zich omdraaide en maar een gedachte door mijn hoofd schoot… Oh , hemel als het die schele , lelijke baardmans is dan boek ik stante pede weer een vlucht terug. Verman je Corinne … zo fluisterde mijn rustige alter ego, dat is hem natuurlijk niet . Giorgos  draagt dan wel een bril maar scheel en lelijk  is hij zeker  niet.

En eindelijk ergens in de verte zag ik dan  “mijn” Giorgos , lurkend aan een cafe frape en breed grijnzend maar duidelijk ook heel erg zenuwachtig. Hij kreeg meteen een uitbrander van mij voor  het verdekt opstellen. De trolley werd door hem overgenomen en ik stiefelde erachteraan . In de auto kreeg ik dan  een rode roos  en de allereerste echte kus. Toen kon het voor mij al niet meer stuk, wat was hij galant , lief en vreselijk aardig. En ja, hij zag er precies zo uit als op de webcam. Een knappe  Griek met een karakteristieke kop  maar ook weer niet te mooi want daar houdt Corinne niet van. Zo reden we dan babbelend  richting Doge hotel. Ik , die gehinderd door welke kennis van Chania met haar vreselijke verkeer en voetgangersdomeinen dan ook, dacht dat we voor de hoteldeur zouden kunnen parkeren. Niets was minder waar,  zeker een kwartier lopen waarbij Giorgos mijn trolley ter hand nam en er in gechecked werd. De baas , ook ene  Giorgos,  van het hotel zei in het Grieks tegen mijn Giorgos  : Ik ken jou ergens van , hebben wij niet samen op de middelbare school gezeten? Hoe is het met je vrouw? En ik wist helemaal niet dat je taxichauffeur bent. En tegen mij : Hellooooo, welcome to the Doge, you are the only guest now because it is october and in one week we will close. Here are the keys to your room and to the hotel. Behind me you see the bar, take whatever you want . Eleni will be here in the mornings to make you breakfast. Enjoy your holiday.

Mijn Giorgos , inmiddels gebombardeerd tot taxidriver, waarbij ik nog snel moet vertellen dat hij in scheiding lag met zijn vrouw, nam afscheid met de woorden : I will see you tomorrow , sleep well , enjoy the harbour ,and i will come to the hotel to pick you up to go and eat at my mother’s house. She and my sister will cook a welcome meal for you . En weg was Giorgos. Een roos , een kus en alleen maar galanterie !

I chose the right Giorgos .

18 gedachten over “De allereerste keer Giorgos + Korina

  1. O, geweldig Corinne en voor mij zo herkenbaar. Ik herinner me nog die spanning van het elkaar voor het eerst zien in real life terwijl je virtueel al tot over je oren verliefd bent. En wat is het dan heerlijk dat de ‘klik’ er ook is als je elkaar in het echt ziet. Zo fantastisch dat het voor jou daar in Griekenland zo geweldig heeft uitgepakt. En leuk om te volgen! 😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s