Ik , Corinne

Wat een toeval dat op de dag dat ik mijn eerste blogbericht ga  schrijven helaas  de fantastische acteur John Hurt is overleden . Hij speelde onder andere de rol van Caligula in de prachtige serie  I, Claudius. Een epos over het reilen en zeilen van de Romeinse keizers en alle , andere perverselingen eromheen. Omdat mijn achternaam Romijn is en ik me dus best verwant voel met de Romeinen met korte ij  , ware het al niet omdat mijn moeder altijd vond dat ik last had van grootheidswaanzin, begin ik dan met Ik, Corinne. Temeer ook omdat de blogprovider voorstelt om in je eerste stukje iets  te vertellen over jezelf .

Ik, Corinne ben  behoorlijk recalcitrant. Vertel mij dat ik iets perse moet doen , dan doe ik het dus niet en andersom. Geboren en getogen  in Kerkrade in de Oostelijke mijnstreek in Limburg . Mijn ene oma vond mij als kind al vreselijk en riep vertwijfeld… ik ken da kind niet uutstoan  ( oma kwam uit Nijmegen)  . Ze wil altijd alles hebben en roept zelfs wanneer ze een kurkentrekker op tafel ziet liggen …. Hebben Oma.  Ik ben nog steeds gek op kurkentrekkers trouwens  . Toch kocht oma de halve speelgoedwinkel leeg en breide kleertjes voor mijn barbiepop.  Mijn andere oma had geen mening en vond alles wel best , want daar kwam ik alleen maar op vrijdagavond samen met pa , die daar de helft van de inkomsten van de optiekzaak die hij bestierde voor opa cash ging afleveren. Er werd veel gebakeleid en opa vond het geweldig wanneer ik vond : Kom opa dan gaan we samen Tetenen ( ook wel tekenen genoemd). Uren zat ik mijn gedrochten te tekenen terwijl opa prachtige olieverf vergezichten schilderde in de veranda. Lekker ver van oma ook die al jaren zwaar depressief was en na de dood van twee kinderen ook nog godsdienstwaanzinnig was geworden. Dat zat de hele dag te bidden en ging drie keer per dag naar de kerk. Mijn enige echte fan was   eigenlijk mijn pa Harry. Zijn bijnaam voor mij was … de kleine heilige .. omdat ik zo’n lief kind was en van dat engelachtig ,blond , lang haar had. Van dat haar is tegenwoordig niet veel meer over , je gaat in de loop der jaren namelijk gekke dingen doen . Iets dat varieert van een vreselijke poedelpermanent tot zelf experimenteren met allerhande haarkleuren en zelf je haar knippen.

Ik Corinne, ging naar het Antonius Doctor College en maakte daar de HAVO af. Ik snap nog steeds niet hoe ik dat gefikst heb. Ik was de meest luie leerling aller tijden en mijn oom die daar Frans doceerde sprak er schande van. Maar ook dat ging het ene oor in en het andere oor uit . Hoofdzaak ….. wenste mer sjpass hasst en dat vodje dat men diploma noemt verkreeg zelfs ik en ook nog met geweldige cijfers. Daarna werd het dan tijd om mijn grote droom werkelijkheid te laten worden, zangeres worden  …. hoofdvak zang studeren aan het conservatorium in Maastricht. Ook dat lukte en ik bleef er drie jaar om daarna over te stappen  naar de operaklas van  het Sweelinck conservatorium in Amsterdam . In de randstad had je meer kans op werk na je studie ( toen wel nog ) . Omdat ik  vanaf toen , mijn studie zelf moest betalen ( pa trok zijn financiele handjes ervanaf want hij vond Maastricht ook best ok en waarom moest dat zo ver weg??) ging ik bijklussen in het extra koor van de Nederlandse Opera. Een geweldige tijd en ik voelde me eindelijk echt volwassen omdat de eigen boontje gedopt moesten worden  en er wederom menige kurkentrekker aan te pas kwam wanneer er oeverloos gefilosofastert werd met collega’s aan de muziektheaterkantinebar.  After hours of course .

Na heel veel zangerige en ook niet-zangerige omzwervingen woon ik dan nu samen met een Kretenzer op Kreta waarvan pa Harry verzuchtte … WAAROM EEN GRIEK OP KRETA CORINNE? We hebben hier in Kerkrade toch ook Grieken en wat hebben die mensen eigenlijk voor een godsdienst? Het zijn toch geen moslims he ? Ja, voor velen , en zeker nu , het grootste schrikbeeld dat je, je maar kunt voorstellen . Voor mij overigens niet en gelukkig voor pa Harry zijn de Grieken Orthodox en lijkt hun godsdienst veel op zijn Rooms-Katholiek zijn. Ze hebben alleen lak aan de paus maar ach …. dat zijn details.

Ik, Corinne lees eens even terug wat ik nu eigenlijk over mezelf geschreven heb en dat is dus  eigenlijk niet zo heel veel  . Dat komt omdat ik liever de wereld en de mensen om mij heen observeer en het leuk vind om daar verhaaltjes over te schrijven . Ik speel er natuurlijk wel een behoorlijke hoofdrol in maar daar ben je dan ook een Romein … uuuhm Romijn voor.

Ik, Corinne groet u .

24 gedachten over “Ik , Corinne

 1. gefeliciteerd met je blog, corinne. we kennen je natuurlijk al een beetje en daarom zijn we niet verwonderd dat je al vroeg van kurketrekkers hield; alsof je toen al wist waar je t ding voor kon gebruiken. veel plezier met schrijven, dan hebben wij veel plezier met lezen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jou manier van schrijven direct, niets ontziend ook jezelf niet. Boeiend, de manier waarop je je reeds op jonge leeftijd losgeweekt hebt van je geboorte streek, iets wat weinigen van onze generatie gelukt is. Ik leg mijn oor willig te hoor op jou “Forum Romanum”.

  Geliked door 1 persoon

 3. Eindelijk is de kogel door de kerk. Elke week uitkijken naar nieuws uit Kreta zal me goed doen. Ik wens je veel succes met je blog en hou vol zolang als mogelijk is. Jo

  Geliked door 1 persoon

 4. Nou, het eerste verhaal heb ik binnen en weer zeer de moeite waard, Corinne!
  Het leest heerlijk weg! Eigenlijk is je leven ”gewoon” een avonturen roman! 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s